disco, del 2
10/05/28

Jösses! Det kom betydligt mer folk än förväntat och att lokalen lyckades bli näst intill full förvånade oss alla.. VILKET ÖS! Tusen tack till Larsson (+ douglas) som ställde upp som DJ, tusen tack till de föräldrar som ställde upp under kvällen, utan er skulle det troligtvis blivit kaos...

Kvällens absolut största vinst var att få vara tillsammans med klassen, för en gångs skull utanför skolans tegelväggar. Det var precis vad som behövdes!
Vi njöt av var minut och hade utan tvekan minst lika roligt som hjorden av folk vi bjudit in. Det kändes mindre viktigt att arrangera ett häftigt disco och vårt fokus låg på att ha kul ihop. Vilken lyckad kväll!

disco, del 1

Vidar bugar och bockar

Hej alla människor, kameler, älgar och andra! Vidar Jansson rappoterar O-live från sin dator och säger till klassen: TACK FÖR ETT SKITBRA DISCO! Det kom mycket folk och många ska ha ett extra tack för att hjälpt till att dra ut folk på dansgolvet. Gött jobbat!!! Mot slutet hade jag druckit tillräckligt mycket sockerslabb (även kallat läsk) för att tillochmed jag skulle våga ge mig ut på dansgolvet och visa mina sköna moves, vilket i sin tur ledde till mycket skratt och en del ämbärrasing måments. Jaja, det kan jag bjuda på - det är ju kul att sprida lite glädje! Är fortfarande helt slut, låg medvetslös fram till klockan 13:30. Tack ännu en gång för ett onderbart disco! /Vidar

LÖVLEY!


inga bilder idag tyvärr, istället bjuder vi på ett videoklipp från dagens fullt seriösa svenska lektion

10/05/27

vi inleder detta inlägg med att säga något i stil med halleluhja, någonting har hänt med skolans kök.. . Maten är plötsligt ätbar och smakar inte längre pappersfabrik. Det var länge sen någon klagade på det som serverats, till och med salladen är fräsch - ingen gegga, inga russin, no nothing! Mattanterna samlar pluspoäng ständigt och sockerintaget i klassen har minskat betydligt. great!
Denna soliga torsdag har varit göbra, vi har planerat det sista inför morgondagen och det mesta ser ljust ut! Alla är vi fruktansvärt förväntansfulla och hoppas på ett lyckat disco med mycket folk!

dagen får fyra av fem mattanter, hehe


10/05/26
ONSDAG

vi sägs vara en klass som är duktiga på att diskutera och har under dagens so lektion blivit indelade i mindre grupper, fått ett flertal ämnen att välja mellan som vi sedan ska debbatera kring. Alla är faktiskt förvånansvärt positiva till uppgiften och väldigt förväntansfulla, att få leka minipolitiker känns awesome!
Lektionerna idag har för övrigt varit helt normala, på engelskan gjorde vi rollspel utifrån dialoger i textboken och på svenskan valde man mellan krönika eller tonårsbok. Rätt chillidill, utan större ansträngningar (aha-aha we like it!)


10/05/25TISDAG

och dagen har, precis som vädret varit ganska blandat. Ena sekunden är det solsken, andra moln och regn.
I helhet har den ändå varit bra och att vi bakade kanelbullar och morotskaka på hkn uppskattades mycket, att frossa sätter guldkant på tillvaron ibland.


10/05/24


MÅNDAG

Måndagar är inte ljuvligast.se, men vi alla tycks ha haft en super helg vilket bidrog till god stämning hela dagen!
Det är mycket som ska göras nu, mycket som ska bli färdigt och listan med måsten är lång. Friggebods arbetet närmar sig sitt slut och vi har idag försökt få klart det sista på dem, nu känns det fruktansvärt skönt att de större arbetena börjar bli allt färre.
Att det äntligen är dags för disco kändes inte riktigt lika spännande då det visade sig att strandängsskolan skulle ha disco på exakt samma dag och dessutom ha i princip samma tema som oss, typiskt... Men vi har konstaterat att vår plansch är snyggare och vårt godis godare, så det ska nog gå bra ändå! Vi håller både tummar och tår!
Vi ger dagen fyra av fem wienerbröd


10/05/21


FREDAG

ÄNTLIGEN FREDAG! Veckan har rullat på finfint och för ovanlighetens skull gått riktigt fort. Just idag har de flesta av oss varit fullständigt slut, man har liksom varit matt i båda kropp och i huvud. Den plötsliga värmen tar på krafterna och att det nu är helg känns ruskigt skönt! Dagens lektioner har varit rätt slöa faktiskt. På bilden har vi äntligen lagt lerfigurerna bakom oss och kommit igång med ett nytt arbete kring popkonst, kanon!
För övrigt inga större äventyr alls tyvärr, dagens "thing-thing" var förmodligen då ett par biffar satte upp ett nytt cykelställ, Frasen "ställ inte cyklen utanför stället, ställ den i stället istället" upprepades ett antal gånger och händelsen var tydligen ytterst fascinerande. .. hehe

Vi ger dagen tre utav fem lökringar


10/05/20
TORSDAG

GALET BRA DAG! Då solen skiner flödar energin i klassen och att ett flertal lektioner spenderats utomhus har gjort dagen ännu bättre! Nu kryper det i kroppen och man längtar som sjutton efter sommarlov - efter ledighet, magplask och myggbett. Dock påverkar det oss något otroligt och vi kan lätt bli ofokuserade och glömma bort att det återstår hela tre veckor, rackarns!
De flesta har kommit igång med sina krönikor, det finns faktiskt dem som är näst intill klara och resultaten är kanon! Flera har kryddat på rejält och då man blickar utöver klassrummet möts man av en rad olika ansiktsuttryck. Vissa lyckas se surare ut än självaste Bert Karlsson och då de slår knytnäven i bordet av ren aggression tror man att bänkskivan ska knäckas. 
Dagens idrott var as-kalas! Att springa på alla fyra genom gympasalen så fort som möjligt såg inte ett dugg normalt ut. Konsten att se ut som ett fyrbent ostadigt hemmabygge liksom! Det slutade med att vi alla låg i en hög på golvet, kämpade efter andan emellan skratt attackerna. Fruktansvärt ansträngande, HEJ träningsverk!


10/05/19Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0